PrestaShop optimalisatie

PrestaShop optimalisatie, onmisbaar voor uw webshop

PrestaShop optimalisatie voor zoekmachines kan op verschillende manieren. De kunst is zo goed mogelijk te scoren op alle verschillende onderdelen. Dit houdt niet op na het publiceren van een nieuwe webshop, maar vraagt om regelmatig onderhoud. Een goede en vooral unieke content, maar ook facetten als snelheid van de pagina’s of het wel of niet hebben van een mobiele versie maken allemaal deel uit van de optimalisatie. In onderstaand overzicht hebben wij de belangrijkste punten opgesomd, waarmee webshops geoptimaliseerd kunnen worden.

Help ons beter vindbaar te wordenSnelheid PrestaShop webshop

Snelheid webshop

De snelheid van de webshop wordt bepaald door het aantal onderdelen. Het gebruik van geoptimaliseerde code en voor het web geoptimaliseerde afbeeldingen kan de laadtijd van de webshop significant verbeteren.

Metatags

Metatags

Het toevoegen van metatags bevorderd de vindbaarheid van een pagina enorm. Metatags wegen relatief zwaar voor de gerenommeerde zoekmachines in het indexeren van de betreffende pagina.

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie

Hoe goed een webshop ook vindbaar is door de zoekmachines, uiteindelijk is het de bedoeling dat de bezoeker contact opneemt. Het hebben van veel bezoekers is alleen interessant als deze ook daadwerkelijk actie ondernemen op de pagina.Responsive PrestaShop webshop

Invloed mobiele versie

Een webshop die goed functioneert op mobiele apparatuur draagt bij aan het verbeteren van de vindbaarheid van webshops. Google classificeert uw webshop als wel of niet mobiel vriendelijk en de invloed hiervan is aanzienlijk. Het responsive design van een webshop is niet alleen meer van belang voor de gebruiksvriendelijkheid voor uw

bezoekers. Het is van essentieel belang voor uw vindbaarheid op het internet. Of uw webshop gebruiksvriendelijk is voor bezoekers wordt zwaar meegewogen in de indexering van zoekmachines, zoals bijvoorbeeld Google. Dit onderdeel is inmiddels opgenomen in het algoritme waarmee uw webshop geïndexeerd wordt.Kruimelpad

Kruimelpad

Het kruimelpad laat aan de hand van interne links zien welke pagina’s in de site structuur onder de huidige pagina terug te vinden zijn. Deze zorgen dat de Google robot makkelijker door de webshop kan navigeren.

Sitemap

Sitemap

De sitemap zorgt dat daadwerkelijk iedere pagina binnen de webshop geïndexeerd wordt. In de sitemap staat namelijk een interne link naar iedere pagina die binnen de webshop gepubliceerd is.

Google Webmaster Tools

Google Webmaster Tools

Google Webmaster Tools geeft interessante informatie. Denk bijvoorbeeld aan foutmeldingen, problemen of onduidelijkheden binnen de webshop, maar ook feedback over eventuele 404-pagina’s en de XML sitemap.


SSL certificaat

Invloed SSL-certificaat

Zoekmachines als Google geven veilige webshops met SSL-certificaat de voorkeur boven webshops zonder SSL-certificaat in hun zoekresultaten. Ergens is dit natuurlijk ook logisch, als iemand u de weg vraagt stuurt u hem ook via een veilige route en niet door een steegje waarvan u weet dat het mis kan gaan.

Bezoekers hechten veel waarde aan hun privacy en met een SSL-certificaat wordt deze veiligheid gewaarborgd. Adeko biedt een aantal verschillende certificaten aan waarmee de veiligheid van uw webshop wordt weergegeven. Klik op meer informatie om te zien welk certificaat voor u het beste geschikt zou zijn en vraag deze direct bij Adeko aan.Linkbuilding

Linkbuilding

Social media speelt een belangrijke rol in linkbuilding, ook uitgebreide artikelen op gerelateerde webshops met een link naar de betreffende webshop hebben een positieve invloed op de vindbaarheid.

Interne link structuur

Interne link structuur

Hoe meer relevante woorden linken naar interne pagina’s door deze woorden aanklikbaar te maken, hoe beter deze pagina scoort in de zoekresultaten van de gerenommeerde zoekmachines.

Permalinks

Permalinks

De opbouw van de URL’s binnen een webshop spelen een belangrijke rol in de vindbaarheid van een webshop. Daarom is het van belang de meest relevante zoekterm in de URL’s van de pagina’s terug te laten komen.Headlines

Headlines

Gebruik korte en krachtige headline titels. Hierdoor is het duidelijk voor zowel de bezoeker als de zoekmachines wat het onderwerp is van het artikel en de onderliggende alinea’s. Dit zorgt voor een hoger zoekresultaat.

Hosting

Hosting

Een goede hostingomgeving draagt enorm bij aan de snelheid van een webshop. De snelheid van een webshop heeft veel invloed op de organische vindbaarheid binnen de gerenommeerde zoekmachines.

Social media

Social media

Sociale media is meer dan alleen een extra platform om uw doelgroep te bereiken. Regelmatige publicaties van links binnen de webshop op social media platformen draagt enorm bij aan de optimalisatie van een webshop.Beter vindbaar worden met PrestaShop

Het verbeteren van vindbaarheid is iets waar veel factoren invloed op hebben. Om er zeker van te zijn dat wij de juiste weg in slaan, zullen wij graag eerst inzicht krijgen in de huidige situatie. Indien u nog van start moet gaan, zullen wij ons eerst graag in de markt, doelgroep en concurrentie willen verdiepen. Vervolgens kunnen wij afhankelijk van uw budget een plan van aanpak maken om vindbaarheid te verbeteren. De eerste stap is contact met ons op te nemen zodat wij een analyse kunnen starten.

×