WordPress optimalisatie

WordPress optimalisatie, onmisbaar voor uw website

WordPress optimalisatie voor zoekmachines kan op verschillende manieren. De kunst is zo goed mogelijk te scoren op alle verschillende onderdelen. Dit houdt niet op na het publiceren van een nieuwe website, maar vraagt om regelmatig onderhoud. Een goede en vooral unieke content maar ook facetten als de snelheid van het laden van de pagina’s of het wel of niet hebben van een mobiele versie. In onderstaand overzicht hebben wij de belangrijkste punten waarmee websites geoptimaliseerd kunnen worden opgesomd.

Help ons beter vindbaar te wordenSnelheid WordPress website

Snelheid website

De snelheid van de website wordt bepaald door een aantal verschillende onderdelen. Het gebruik van geoptimaliseerde code en voor het web geoptimaliseerde afbeeldingen kan de laadtijd van de website significant verbeteren.

Metatags

Metatags

Het toevoegen van metatags bevorderd de vindbaarheid van een pagina enorm. Metatags wegen relatief zwaar voor de gerenommeerde zoekmachines in het indexeren van de betreffende pagina. Het belang van goed ingestelde metatags is dus zeer groot.

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie

Hoe goed een website ook vindbaar is in de zoekmachines het is uiteindelijk de bedoeling dat de bezoeker contact opneemt. Veel bezoekers zijn alleen interessant als deze ook daadwerkelijk actie ondernemen op de pagina.


Responsive WordPress website

Invloed mobiele versie

Een website die goed functioneert op mobiele apparatuur draagt bij aan het verbeteren van de vindbaarheid van websites. Google classificeert uw website als wel of niet mobiel vriendelijk. De invloed hiervan is aanzienlijk en mag daarom niet worden verwaarloosd. Het responsive design van een website is niet alleen meer van belang voor de

gebruiksvriendelijkheid van uw bezoekers. Het is van essentieel belang voor uw vindbaarheid op het internet. Of uw website gebruiksvriendelijk is voor bezoekers wordt zwaar meegewogen in de indexering van zoekmachines als bijvoorbeeld Google. Dit onderdeel is inmiddels opgenomen in het algoritme waarmee uw website geïndexeerd wordt.


Kruimelpad

Kruimelpad

Het kruimelpad laat aan de hand van interne links zien welke pagina’s in de site structuur onder de huidige pagina terug te vinden zijn. Deze zorgen dat de Google robot makkelijker door de website kan navigeren.

Sitemap

Sitemap

De sitemap zorgt dat daadwerkelijk iedere pagina binnen de website geïndexeerd wordt. In de sitemap staat namelijk een interne link naar iedere pagina die binnen de website gepubliceerd is.

Google Webmaster Tools

Google Webmaster Tools

Google Webmaster Tools geeft interessante informatie. Denk hierbij aan foutmeldingen, problemen of onduidelijkheden op de website, maar ook feedback over eventuele 404-pagina’s en de XML sitemap.


SSL-certificaat

Invloed SSL-certificaat

Zoekmachines als Google geven in hun zoekresultaten veilige websites met SSL certificaat de voorkeur boven websites zonder SSL certificaat. Ergens is dit natuurlijk ook logisch. Als iemand u de weg vraagt stuurt u hem ook via een veilige route en niet door een steegje waarvan u weet dat het mis kan gaan.

Bezoekers hechten veel waarde aan hun privacy en met een SSL certificaat wordt deze veiligheid gewaarborgd. Adeko biedt een aantal verschillende certificaten aan waarmee de veiligheid van uw website wordt weergegeven. Klik op meer informatie om te zien welk certificaat voor u het beste geschikt zou zijn en vraag deze direct bij Adeko aan.


Linkbuilding

Linkbuilding

Social media speelt een belangrijke rol in linkbuilding. Uitgebreide artikelen op gerelateerde websites met een link naar de betreffende website hebben een positieve invloed op de vindbaarheid.

Interne link structuur

Interne link structuur

Hoe meer relevante woorden linken naar interne pagina’s door deze woorden aanklikbaar te maken, hoe beter deze pagina scoort in de zoekresultaten van de gerenommeerde zoekmachines.

Permalinks

Permalinks

De opbouw van de URL’s binnen een website spelen een belangrijke rol in de vindbaarheid van een website. Daarom is het van belang de meest relevante zoekterm in de URL’s van de pagina’s terug te laten komen.


Headlines

Headlines

Gebruik korte en krachtige headline titels. Hierdoor is het duidelijk voor zowel de bezoeker als de zoekmachines wat het onderwerp is van het artikel en de onderliggende alinea’s. Dit zorgt onder andere voor een betere vindbaarheid.

Hosting

Hosting

Een goede hostingomgeving draagt enorm bij aan de snelheid van een website. De snelheid van een website heeft veel invloed op de organische vindbaarheid binnen de gerenommeerde zoekmachines en komt de gebruiksvriendelijkheid ten goede.

Social media

Social media

Tevens is social media meer dan alleen een extra platform om uw doelgroep te bereiken. Regelmatige publicaties van links binnen de website op social media platformen draagt enorm bij aan de optimalisatie van een website.


Beter vindbaar worden met WordPress

Het verbeteren van vindbaarheid is iets waar veel factoren invloed op hebben. Om er zeker van te zijn dat wij de juiste weg in slaan willen wij graag eerst inzicht krijgen in de huidige situatie. Indien u nog van start moet gaan zullen wij ons eerst graag in de markt, doelgroep en concurrentie willen verdiepen. Vervolgens kunnen wij afhankelijk van uw budget een plan van aanpak maken om de vindbaarheid te verbeteren. De eerste stap is contact met ons op te nemen zodat wij een analyse kunnen starten.

×