Ga naar Adeko Promotional Products
Adeko Promotional Products

Adeko is sinds 1994 actief in de promotionele branche. Je kunt bij ons terecht voor alle promotieartikelen zoals bijvoorbeeld bedrijfs- en promotiekleding, relatiegeschenken, premiums en zelfs voor je drukwerk. Kortom, voor alles waar een logo op moet, is Adeko jouw partner!

De smartphone populariteit

De smartphone populariteit blijft maar groeien. Dat komt doordat ze steeds sneller en geavanceerder worden. Tegenwoordig heeft inmiddels bijna iedereen dus een supercomputer op zak.

Een smartphone is vele malen slimmer dan een PC. Dit komt doordat het handige hardware bevat zoals een camera, gps, gyroscoop etc. Er wordt een schatting gedaan dat er in 2020 twee tot drie keer zoveel smartphones als PC’s op de wereld zullen zijn.

Positieve aspecten van een smartphone:

  • Altijd in de buurt
  • Voorzien van handige functies (bijv. camera)
  • Gebruiksvriendelijk
  • Kan als betaalmiddel dienen
  • Persoonlijk

Het mobiele zoekverkeer stijgt ook razendsnel. Afgelopen jaar is het namelijnhk al van 30% naar 40% gestegen. Ook heeft Google laten weten dan de helft van alle retail gerelateerde zoekopdrachten rond feestdagen van smartphones afkomstig is.

Media-tijdsbesteding

Het klinkt misschien raar maar de smartphone is de enige media-tijdsbesteding die groeit. Tegenwoordig zitten mensen op de bank met een smartphone in hun handen, terwijl de televisie op de achtergrond gewoon aanstaat waardoor de TV de functie van een radio overneemt.
Het is haast onvoorstelbaar dat een product dat 7 jaar geleden nog niet eens bestond nu groter is dan het media-instituut TV.

Online

Nu dat de smartphone dus zo populair is speelt Google daar natuurlijk ook op in. Om het internet op de telefoon wat aangenamer te maken worden de zoekresultaten nu ook bepaald op de gebruiksvriendelijkheid voor de mobiele bezoekers. Dit houdt in dat de tekst goed leesbaar moet zijn, en dat alles makkelijk aangeklikt moet kunnen worden. Als dit alles in orde is krijgt de website het label “mobile-friendly”.

Contactloos betalen

Betalen met je smartphone zit er al een tijdje aan te komen. Door de recente ontwikkelingen die Facebook, Google en Apple hebben gedaan gaat dit in 2015 sterk doorzetten. In de Verenigde Staten is het al mogelijk om in verschillende winkels te betalen met “Apple Pay”en “Google Wallet”. In Nederland heeft tot nu toe alleen de Rabobank een experiment gedaan met mobiel betalen. Wat opviel tijdens het experiment van de Rabobank is dat het erg populair was bij bedragen tot €25,-. Ook de afkeer van het contant geld was niet onopgemerkt gebleven.

Smartphones goedkoper

De laatste 4 jaar is wereldwijd de gemiddelde prijs van de smartphone gedaald van $330 naar onder de $250. Er wordt vanuit gegaan dat in 2015 de prijs verder zal gaan zakken tot rond de $200. Dit geldt natuurlijk niet voor de iPhone en de Samsung s series. Het gaat hier voornamelijk om goedkope smartphones uit China. Zo heeft de HEMA ook een eigen smartphone voor €159,00. Uiteraard gemaakt in China. Dit zal dus ook betekenen dat de groei van mobiele bezoekers op het internet zal gaan stijgen. Als je website dus niet geschikt is voor mobiel, sluit je jezelf voor steeds meer consumenten af.