Wat is WordPress?

WordPress is een Content Management Systeem ofwel een CMS met name gericht om websites te ontwikkelen en zelf te kunnen onderhouden. Vanzelfsprekend kan dit van heel eenvoudig tot heel uitgebreid zijn. Het CMS WordPress is open source zoals dat heet dus eenvoudige weg gratis te downloaden en je kunt aan de slag. Door ons dit te laten doen kun je alleen net een stapje verder gaan. Wij kunnen naast het installeren van bijvoorbeeld een thema ook een volledig op maat gebouwd thema ontwikkelen, wat dankzij dit CMS nog steeds zelfstandig te beheren valt.

Voor wie is WordPress geschikt?

Eigenlijk voor iedereen die iets online wil plaatsen. Of het nu een bedrijfswebsite is, een blog of zelfs een boekingssyteem, noem het maar en met een WordPress website kan dit worden verzorgt. Ook voor het maken van een webshop zou je dit pakket kunnen gebruiken, maar in sommige gevallen zouden wij je kunnen adviseren om te kiezen voor PrestaShop.

Wat heb je nodig?

Naast de website heb je uiteraard nog andere zaken nodig, denk hierbij bijvoorbeeld aan hosting. De website moet uiteraard wel ergens worden opgeslagen. Adeko zou Adeko niet zijn als wij niet ook deze service kunnen aanbieden.
Maar ook een domeinnaam is wel een vereiste uiteraard en ook dit kunnen wij voor je verzorgen. Of het nu gaat om een .nl domein of om een .com en alles daar tussen in.
Tegenwoordig wordt het ook zeker aangeraden om een SSL certificaat te laten installeren op de server. Zowel het certificaat zelf als de installatie hiervan kunnen wij voor je verzorgen.