SSL certificaat

Eigenlijk kan geen enkele website of webshop meer zonder een SSL certificaat. Het instaleren van een SSL certificaat op de website of webshop zorgt ervoor dat alle gegevens die vanaf de website of webshop naar de server worden verzonden versleuteld zijn. Dit zorgt ervoor dat de data eigenlijk nutteloos is voor partijen die hier beslag op weten te leggen. Kort gezegd zijn er 4 belangrijke redenen om een SSL certificaat te laten installeren zoals:

 • Beveiliging persoonsgegevens

  Volgens de nieuwe Europese privacywet AVG dien je al een SSL certificaat te hebben zodra je een contactformulier op je website hebt. Met een SSL zorg je namelijk voor een veilige verbinding met de server waar deze gegevens worden opgeslagen. Daarnaast worden de gegevens gecodeerd verzonden.

Beveiliging SSL
vertrouwen SSL
 • Vertrouwen

  Een essentieel onderdeel van conversie, is het vertrouwen krijgen van de bezoeker. Door een SSL certificaat te installeren laat je aan de bezoekers zien dat je de beveiliging serieus neemt. De klanten ziet dit dus terug in de adresbalk en dat geeft net dat beetje meer vertrouwen. Met als gevolg dat de conversie op de website of webshop omhoog zal gaan.

 • Zoekresultaten

  Door Google wordt je beloont in de zoekresultaten. Websites en webshops met een SSL certificaat staan hoger in de resultaten dan die zonder SSL certificaat. Mede hierom is het ook belangrijk om dit zo snel mogelijk te verzorgen. De ervaring leert dat als je eenmaal zakt in de zoekresultaten dat het heel veel moeite kost om weer te gaan stijgen in de zoekresultaten

Zoeken SSL
Slot SSL
 • Groene slotje

  Last but not least toont Chrome je URL in het rood zijnde “niet veilig”. De verwachting is dat andere webbrowsers het voorbeeld van Chrome gaan volgen. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld te vinden op websites van banken. In de adresbalk vind je hier een groen slotje met de naam van de Bank erachter. Dit valt niet heel erg op, tot dat deze bijvoorbeeld in het rood wordt getoond en er een melding bij staat niet veilig. Dan ga zul je zeer waarschijnlijk niet zo snel inloggen en toch nog eens dubbel checken of je wel op de juiste website zit.

Welk SSL certificaat heb je nodig?

Er zijn verschillende SSL certificaten. Wij adviseren je contact met ons op te nemen zodat wij je kunnen adviseren welk SSL certificaat voor jou het beste geschikt is. Over het algemeen geldt de regel dat voor website een eenvoudige SSL voldoende is. Voor webshops is een SSL met uitgebreide validatie aanbevolen.