Ga naar Adeko Promotional Products
Adeko Promotional Products

Adeko is sinds 1994 actief in de promotionele branche. Je kunt bij ons terecht voor alle promotieartikelen zoals bijvoorbeeld bedrijfs- en promotiekleding, relatiegeschenken, premiums en zelfs voor je drukwerk. Kortom, voor alles waar een logo op moet, is Adeko jouw partner!

Flat Design

Flat design is de design trend van dit jaar. Bij een flat design word alles ontworpen zonder diepte. Dus geen shadows, highlights of bevels. De kleuren zijn monochroom waardoor er geen kleurverlopen ontstaan die hoogte suggereren. Twee grote voorbeelden hiervan zijn Apple en Windows. Als u kijkt naar Windows 8 of iOS7, en deze vergelijkt met de vorige versies, dan weet u meteen waar flat design voor staat. Vroeger probeerde men de 3D iconen van de apps voor de telefoon zo mooi mogelijk te maken terwijl ze nu proberen om het zo simpel en strak mogelijk te krijgen.

Typografie

Wat een belangrijke rol speelt in een flat design is het lettertype dat gebruikt wordt. Een goed lettertype zorgt niet alleen voor rust, maar zorgt er ook voor dat je je onderscheid van de concurrentie. De standaard lettertypes zoals, Helvetica en Arial hebben hun beste tijd nu wel gehad. Nu is het de beurt aan de slanke en strakke fonts zoals Apple ons heeft doen laten zien.

“Less is more”

Dan is er nog de kunst van het weglaten. Bij een flat design is de kunst “less is more”. Nu moet men uiteraard wel weten wat er weggelaten kan worden en wat niet. De perfecte balans moet gevonden worden waardoor er rust ontstaat tussen de verschillende elementen. Dit klinkt misschien als een makkelijke opgave maar u zult merken dat het makkelijker is gezegd dan gedaan.

Overstappen?

De grote voordelen van een flat design is dat het een simpel uiterlijk krijgt en dus een stuk gebruiksvriendelijker wordt. Ook wordt het responsive maken van de website een stuk gemakkelijker. Als u zich dus focust op het tonen van content en inhoud en is functionaliteit belangrijker dan het ontwerp? Dan zou u kunnen overwegen om voor een flat design te kiezen.