Ga naar Adeko Promotional Products
Adeko Promotional Products

Adeko is sinds 1994 actief in de promotionele branche. Je kunt bij ons terecht voor alle promotieartikelen zoals bijvoorbeeld bedrijfs- en promotiekleding, relatiegeschenken, premiums en zelfs voor je drukwerk. Kortom, voor alles waar een logo op moet, is Adeko jouw partner!

Ghost buttons

Dit is één van de meest populaire trends van het afgelopen jaar. Het is iets wat je website een professioneel en strak uiterlijk kan geven. We hebben het inderdaad over ‘Ghost buttons’.

Het is een transparante button waarvan je alleen de buitenste lijn kunt zien (vandaar de naam ghost button), met daarbinnen wat tekst. Ze worden in verschillende vormen gebruikt. Sommige mensen maken gewoon een rechthoek, andere maken er weer een cirkel of zeshoek van. Ook maakt de één hem weer net wat groter dan de ander. Je ziet ze meestal gecentreerd op de land-in page van een website. Dit komt vooral voor bij one-page websites of flat designs. Het is dan ook gebruikelijk om hem op een full screen image te plaatsen. Daar komt hij het meest tot zijn recht. Uiteraard kun je hem ook ergens anders plaatsen.

Het fijne van de ghost button is dat het bij ieder kleuren schema past doordat ze zo transparant zijn. Ze zijn gemakkelijk te maken doordat ze zo simpel moeten blijven. Dus geen effecten en flitsen of noem maar op. Ze zijn uiteraard ook geschikt voor een call-to-action op een subtiele manier. Doordat hij zo gepositioneerd kan worden op een afbeelding valt het oog van de bezoeker er geheid op.

Er zijn natuurlijk wel een paar problemen waar je op moet letten bij het gebruik van deze button. Zo moet je oppassen dat de button niet in de achtergrond verdwijnt. Dit kun je voorkomen door geen andere solid buttons er naast te plaatsen, of een afbeelding er achter te zetten met relatief weinig contrast. Ook moet je opletten met de grote van de button. Niet denken groot is goed, maar gewoon afstemmen op de website die je ontwerpt. Het moet niet overkomen alsof je gewoon de web trend wilt volgen, maar dat je echt laat zien dat je er verstand van hebt.