Ga naar Adeko Promotional Products
Adeko Promotional Products

Adeko is sinds 1994 actief in de promotionele branche. Je kunt bij ons terecht voor alle promotieartikelen zoals bijvoorbeeld bedrijfs- en promotiekleding, relatiegeschenken, premiums en zelfs voor je drukwerk. Kortom, voor alles waar een logo op moet, is Adeko jouw partner!

Google material design

Al sinds 2014 is Google bezig met een redesign voor al zijn producten (Gmail,Agenda,Hangouts, etc etc). Aan het eind van 2014 kwam Google met material design. Een design dat iedereen mag gebruiken in zijn producten.

Wat is material design?

Material design is een licht, simpel en toegankelijk ontwerp wat voor bijna iedereen bruikbaar is. De ontwerpen zijn op veel grote websites te herkennen zoals bijvoorbeeld Facebook die een eigen variant op de design van google heeft gemaakt genaamt “Adaptive design”.

Het doel van material design is dus het toegankelijk en simpel maken van websites en ontwerpen. Door bijvoorbeeld material design als inspiratiebron te gebruiken kan een designer een veel sneller en toegankelijker platform maken voor uw website.

Wat is kenmerkend voor material design?

Material design is opgebouwd in verschillende lagen. Bijna altijd is er een menubalk bovenaan de pagina die daar blijft plakken bij het scrollen. De menubalk zelf biedt de optie om van de zijkant een menu naar binnen te vegen (te herkennen aan de 3 gestapelde balkjes (“een hamburger menu”)).

Verder is onder de menubalk een wit vlak dat uit verschillende balkjes bestaat met daarin verschillende informatie. Het witte vlak moet volgens de designers van Google de illusie geven van een papiertje. Dit witte vlak of papiertje lijkt te zweven boven de achtergrond maar dit is een illusie dat veel voorkomt in dit design.
Dit heet namelijk een box-shadow in programmeur woorden. Box-shadow is eigenlijk een soort van schaduw die doorloopt over de randen van het vlak.

Ook het Material design googleel herkenbaar is de ronde actieknop die altijd zichtbaar is in het scherm. Deze knop zweeft als het ware over het scherm zodat deze altijd te gebruiken is. De knop wordt bij Google meestal gebruikt om een actie uitvoeren zoals een contact toevoegen of een afspraak te maken.

Waarom is material design misschien geschikt voor u?

Material design is natuurlijk niet altijd geschikt voor uw website. Material design is bijvoorbeeld heel herkenbaar waardoor uw website er misschien niet helemaal uitspringt. Dit is natuurlijk een extreem voorbeeld maar wel realistisch.

Het alternatief is dat het design er wat kenmerkende punten uithaalt zoals het paper design en/ of het veeg menu. Hierdoor krijgt uw website toch toegankelijke en simpele eigenschappen mee.

Material design website 

Google’s design pagina