Ga naar Adeko Promotional Products
Adeko Promotional Products

Adeko is sinds 1994 actief in de promotionele branche. Je kunt bij ons terecht voor alle promotieartikelen zoals bijvoorbeeld bedrijfs- en promotiekleding, relatiegeschenken, premiums en zelfs voor je drukwerk. Kortom, voor alles waar een logo op moet, is Adeko jouw partner!

Icoon naar font

Iconen worden steeds meer gebruikt bij media-uitingen. Naast het feit dat het een onderwerp stijlvol kan presenteren, maakt het vrijwel gelijk duidelijk waar het om gaat. Daarbij bevordert het de UX (user experience), omdat het de gebruiker tijd en moeite bespaard.

Iconen binnen webdevelopment

Binnen webdevelopment worden iconen misschien nog wel vaker gebruikt dan bij media-uitingen die niet digitaal zijn. Een handige manier om iconen te gebruiken in een website is om ze te converteren naar een font. Font Awesome is een uitstekend voorbeeld van iconen die gebruikt worden als font. Met honderden iconen tot je beschikking, kun je direct neerzetten wat gewenst is. Naast het formaat kun je ook de kleur van de iconen aanpassen, wat niet mogelijk is bij gewone afbeeldingen. Mocht iets dergelijks als Font Awesome niet de iconen hebben die je zoekt, dan kun je zelf van de gewenste iconen een font maken.

Converteren

Er zijn verschillende websites die de optie bieden om iconen te converteren naar een font, alleen moeten deze iconen wel voldoen aan enkele eisen. Als je een icoon wil converteren, moet het verandert worden in een vector afbeelding en opgeslagen worden als een .svg bestand. Adobe Illustrator is hier een uitermate geschikt programma voor. Er zijn websites die afbeeldingen kunnen converteren van bijvoorbeeld .jpg naar .svg, maar dat hoeft niet te betekenen dat ze het op de juiste manier doen. Een afbeelding moet goed omgezet worden van pixels naar paden om het juiste resultaat te krijgen en dit kun je het beste zelf doen.

Conclusie

De meeste mensen zullen genoeg hebben aan iets dergelijks als Font Awesome, maar wanneer je afwijkende of zelfgemaakte iconen wil gebruiken, kun je hier het beste zelf een font voor maken. Het proces kost enkele stappen en er is genoeg informatie over te vinden om dit zelf voor elkaar te krijgen. Wanneer je een unieke huisstijl wil opzetten is het zeker aan te raden om je hierin te verdiepen.