Marketplaces

Marketplaces zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit online strategieën. Steeds meer consumenten beginnen hun customer journey niet meer op Google, maar juist op een marketplace. Hierbij kun je denken aan de grote partijen zoals Amazon of bol.com, maar er komen steeds meer niche marketplaces die naadloos op specifieke branches aansluiten. Door te verkopen op marketplaces bereik je meteen een enorm publiek en je kunt waar en wanneer je maar wilt uitbreiden naar nieuwe marketplaces. Dit maakt het opschalen van jouw verkopen eenvoudig en simpel.

Bol.com

Maar om een succesvolle marketplace strategie op te zetten, is het natuurlijk noodzakelijk om op technisch vlak alles op orde te hebben. Handmatig orders verwerken kost je al gauw veel tijd, helemaal als jouw verkopen toenemen. Wil je toekomstbestendig en efficiënt met jouw marketplaces strategie bezig zijn, dan is automatisering onmisbaar. Gelukkig kun je hiervoor terecht bij een integrator die jouw PrestaShop webshop of ERP-systemen koppelt aan de verschillende marketplaces. Via de integratie komen orders van de marketplace automatisch in jouw backofficesysteem terecht. Je ziet o.a. meteen de track&trace code, de voorraadstatus en het verzendadres, zodat je zonder extra moeite de order kan verzenden.

EffectConnect

Wij werken onder tussen al enige jaren samen met EffectConnect. EffectConnect automatiseert marketplace verkopen al sinds 2011 en is daarmee de allereerste integrator van bol.com. Met de expertise van het EffectConnect team kun je met vertrouwen jouw systemen laten koppelen. Bij EffectConnect sta je ook geen omzetpercentage van jouw order af. Voor EffectConnect maakt het totaalbedrag van de order niks uit, want het systeem doet hetzelfde ongeacht wat voor prijs het winkelmandje had. Je betaalt alleen voor jouw abonnement en daar komen geen extra kosten bij. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!