Ga naar Adeko Promotional Products
Adeko Promotional Products

Adeko is sinds 1994 actief in de promotionele branche. Je kunt bij ons terecht voor alle promotieartikelen zoals bijvoorbeeld bedrijfs- en promotiekleding, relatiegeschenken, premiums en zelfs voor je drukwerk. Kortom, voor alles waar een logo op moet, is Adeko jouw partner!

Parallax scrolling

Wat is parallax?

Parallax scrolling is één van de nieuwste en hipste technieken waarbij met name afbeeldingen, maar eventueel ook andere content, afzonderlijk met verschillende snelheden (vandaar ook de naam parallax) over elkaar heen rollen. Dit kan zowel verticaal als horizontaal of beide tegelijk. De parallax scrolling techniek is eigenlijk helemaal niet nieuw. Het werd namelijk al in 1987 gebruikt bij het ontwikkelen van computerspellen. Ook hier bewoog de achtergrond sneller dan de voorgrond waarmee het spel een 3D illusie kreeg. Met deze techniek creëert u een 3D illusie door de diepte die deze animaties de website geven. Met parallax scrolling creëert u in een 2D beeld een 3D illusie die uw website extra aantrekkelijk kan maken voor bezoekers.

Hoe weet u nou of u wel of niet voor parallax moet kiezen?

Voordelen:
Vloeiende overgangen, originele effecten en speciale animaties zorgen ervoor dat de bezoeker nieuwsgierig wordt. Hierdoor blijft hij (doorgaans) langer op de website, en wordt hij dus ook meer verleid tot het kopen van het product. Dit maakt parallax een goede techniek voor promotie van een bepaald product. Het wordt bijvoorbeeld veel gebruikt op websites waar auto’s verkocht worden.

Nadelen zijn er (helaas) ook, namelijk:
De laadtijd van de website wordt langer. En daardoor kan het geduld van de (mobiele) bezoeker op de test worden genomen. Verder is het lastig met de SEO. Uw doel is om zo hoog mogelijk in de zoek resultaten komen te staan. Met parallax scrolling wordt dat een stuk moeilijker zo niet onmogelijk. Dit probleem is overigens wel te verhelpen doormiddel van subpagina’s. Dan is er ook nog het budget. Een parallax website ontwerpen en realiseren kost extra tijd en dus ook geld. Uiteraard moet u hierbij dan de afweging maken of deze extra kosten parallax scrollen waard zijn.