Ga naar Adeko Promotional Products
Adeko Promotional Products

Adeko is sinds 1994 actief in de promotionele branche. Je kunt bij ons terecht voor alle promotieartikelen zoals bijvoorbeeld bedrijfs- en promotiekleding, relatiegeschenken, premiums en zelfs voor je drukwerk. Kortom, voor alles waar een logo op moet, is Adeko jouw partner!

Referrer spam

Wat is het en hoe werkt het?

Referrer spam wordt veroorzaakt door bots die je website bezoeken. Bots doen zich voor als normale bezoekers en verwijzen naar een bepaalde website die ze willen promoten. Dit schaadt een website zelf niet, maar heeft tot gevolg dat bepaalde informatie over de bezochte website niet meer accuraat is. Het aantal bezoekers, hoe lang ze op een pagina blijven en welke pagina’s het meest bezocht worden zal niet meer accuraat weergegeven worden in logbestanden. Ook services als Google Analytics zijn niet veilig voor sommige van deze bots.

Problemen die het met zich mee brengt

Naast het vullen van logbestanden met valse informatie, schaad het de positie die zoekmachine’s geven aan een website bij het tonen van zoekresultaten. De nutteloze informatie die bots achterlaten zorgen ervoor dat websites vaker gezien worden als ‘irrelevant’. Bots promoten de website waar ze vandaan lijken te komen op zoveel mogelijk andere websites. Mocht Google ontdekken dat een bepaalde website op deze manier gepromoot wordt, zullen de websites waar de promotie plaats vond ook onderzocht worden. Als meerdere bots gebruik maken van een website, kan deze website gezien worden als deel van het probleem en is er een kans dat de website überhaupt niet getoond wordt binnen zoekresultaten.

Wat valt er tegen te doen?

Google Analytics heeft een optie om bezoeken te filteren, zodat bepaalde websites niet meer worden getoond, maar dit houdt bots niet tegen een website alsnog te bezoeken. Om ervoor te zorgen dat een website niet meer bezocht kan worden, zal de afkomst van de desbetreffende bot geblokkeerd of doorverwezen moeten worden. Dit kan door een stuk code toe te voegen aan het .htaccess bestand. Ook zijn er een aantal WordPress plugins die dit voor elkaar kunnen krijgen.