Ga naar Adeko Promotional Products
Adeko Promotional Products

Adeko is sinds 1994 actief in de promotionele branche. Je kunt bij ons terecht voor alle promotieartikelen zoals bijvoorbeeld bedrijfs- en promotiekleding, relatiegeschenken, premiums en zelfs voor je drukwerk. Kortom, voor alles waar een logo op moet, is Adeko jouw partner!

Retina ondersteunend webdesign

Om als webdesigner retina displays goed te ondersteunen zullen wij als webdesigners anders te werk moeten gaan. Wat bij deze omschakeling erg belangrijk is dat we van pixels in afbeeldingen meer in vectoren gaan werken. Er komen steeds meer applicaties die het eenvoudig maken om afbeeldingen op te slaan zodat deze geschikt zijn voor retina displays.

Wij kunnen voor u op maat een retina ondersteunend webdesign maken. Het is eventueel ook mogelijk dat de website eerst aan de bezoekers vraagt met wat voor apparatuur de website wordt opgevraagd. Vervolgens zal met behulp van CSS en JavaScript ervoor worden gezorgd dat de websites zich hierop aanpassen. Bij een retina scherm zullen de hoge resolutie afbeeldingen worden weergegeven en bij normale schermen de lagere resolutie afbeeldingen.

De trend is dat steeds meer mensen die hun website responsive maken deze ook meteen retina ondersteuning geven. Apple kwam met de iPhone 4 vanaf dit moment zijn ze de retina schermen ook gaan gebruiken op andere appartuur zoals de iPad en sommige MacBooks.

De dichtheid van de pixels op een retina scherm is dubbel zoveel als die van een normaal scherm. Beide schermen hebben evenveel fysieke pixels echter verdubbeld dit bij een retina scherm door de digitale pixels. Bij een retina scherm passen er dus 2 x zoveel pixels in dezelfde fysieke ruimte.

Dit betekend dat webdesigners “pixel-perfect” kunnen ontwerpen. Webdesigners moeten dan 2 sets met afbeeldingen maken. Eerst moet u de afbeelding testen op dubbele resolutie, dan sla je een “standaard versie” op van beide. De grotere afbeelding zal worden verkleind de standaard resolutie zal er voor zorgen dat de afbeelding super scherp zullen zijn op retina schermen.