Ga naar Adeko Promotional Products
Adeko Promotional Products

Adeko is sinds 1994 actief in de promotionele branche. Je kunt bij ons terecht voor alle promotieartikelen zoals bijvoorbeeld bedrijfs- en promotiekleding, relatiegeschenken, premiums en zelfs voor je drukwerk. Kortom, voor alles waar een logo op moet, is Adeko jouw partner!

SSL-certificaat

Om veilige sessies te kunnen bieden moet het bedrijf het SSL-certificaat op zijn webserver geïnstalleerd hebben. Ook moet het verschillende validatieniveaus doorlopen afhankelijk van het aangevraagde type SSL-certificaat.

Wat is een SSL-certificaat?

Zodra deze op de webserver geïnstalleerd zijn word het hangslot en het https-protocol geactiveerd waardoor er een veilige verbinding tussen de webserver en de browser ontstaat. Het word vooral gebruikt voor het beveiligen van geld transacties en gegevensoverdrachten. Dit is dus zeer belangrijk voor social media websites.

Hoe herken je een beveiligde website?

Er zijn verschillende manieren om te zien of een website beveiligd is met een SSL-certificaat. HTTP wordt veranderd in HTTPS, er kan een slotje getoond worden in de adres balk of de gehele adres balk word in het groen getoond. Als u de details van het certificaat wilt bekijken kunt u dat doen door op het hangslotje te klikken en vervolgens “Certificaat weergeven” aan te klikken. In iedere browser is het net wat anders maar het bevat altijd dezelfde informatie.

Root-certificaat

Een SSL-certificaat moet worden verleend via het trusted root-certificaat van een certificatenautoriteit. Hier gaat de voorkeur uit naar een algemeen 2048-bits certificaat. Het is van belang dat het root-certificaat op de computer van de eindgebruiker is geïnstalleerd zodat het certificaat vertrouwd kan worden. Als het certificaat niet vertrouwd wordt zal de browser foutmeldingen gaan tonen aan de eindgebruiker over beveiligingsproblemen. Als deze foutmeldingen getoond worden in een webshop zal dit resulteren in minder bezoekers omdat ze simpelweg het vertrouwen verliezen en daardoor geen aankopen zullen plaatsen. Dit is dus iets wat je wilt vermijden als eigenaar van een web shop.

Volgens de wet bescherming persoonsgegevens bent u zelfs verplicht om uw website te beveiligen. Dit is dus mogelijk met een SSL-certificaat. Uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden om persoonsgegevens op uw website te beveiligen. Neem contact met ons op, wij informeren u hier graag verder over.