Ga naar Adeko Promotional Products
Adeko Promotional Products

Adeko is sinds 1994 actief in de promotionele branche. Je kunt bij ons terecht voor alle promotieartikelen zoals bijvoorbeeld bedrijfs- en promotiekleding, relatiegeschenken, premiums en zelfs voor je drukwerk. Kortom, voor alles waar een logo op moet, is Adeko jouw partner!

Wat betekent een verhuizing van uw website voor de SEO resultaten?

Wat betekent een verhuizing van uw website voor de SEO resultaten? Simpel gezegd niet zo heel veel maar daar zitten wel een paar haken en ogen aan. Om te snappen wat er gebeurd moeten we eerst de basics kennen. Want met een verhuizing van uw website wijzigt uw IP adres.

Wat zijn IP adressen?

IP adressen zijn eigenlijk de postcodes en woonadressen van het internet. Aan ieder met het internet verbonden apparaat, dat kan zijn een telefoon, computer, tablet, NAS,etc, zit een IP adres. Een IP adres is er om aan te geven waar iemand zich virtueel bevindt. Als iemand naar een website gaat vraagt hij aan een server ik wil “die” webserver en dit is mijn adres, stuur de website daarheen.

 

Dus alle aan internet verbonden apparaten hebben een publiek IP adres? Niet helemaal. Omdat er miljoenen verbonden apparaten zijn is er een tekort aan IP adressen in de wereld.

Om dat op te lossen worden er ip adressen bij bedrijven over de hele wereld weggekocht. Dus het kan zomaar zijn dat jij een IP adres uit Canada gebruikt.

 

Wat is DNS?

Een Domain Name Server is eigenlijk een soort van verkeersregelaar die de internet snelwegen (glasvezel kabels, etc) beheerd. Wat een DNS doet is het regelen van verzoeken van websites en browsers. Dus als jij een website bezoekt kijkt de browser eerst naar de extensie bijvoorbeeld .nl daarna vraagt de browser bij .nl “hé ken jij adeko.nl” en die zegt dan “ja hier is het ip adres wat erbij hoort” en bezoekt de browser de website via het meegeleverde ip adres.

 

Web hosting?

Web hosting is eigenlijk een stukje ruimte wat je huurt op een server waar jij de website op kunt zetten zodat iedereen op de wereld jouw website kan bekijken. Een server is eigenlijk een computer die een hele snelle verbinding heeft met de rest van de wereld. Zo’n server staat meestal in een datacenter. Een datacenter is een grote ruimte met honderden tot duizenden servers die allemaal verschillende websites en content hosten.

 

SEO?

SEO staat voor “search engine optimalisation”. Een search engine staat voor een zoekmachine zoals Google of Bing. Door jouw website zo goed mogelijk van informatie te voorzien weet een zoekmachine beter wat, en voor wie de website is, en voor wie het getoont moet worden. Als een gebruiker een zoekopdracht doet en de zoekwoorden komen overeen met jouw website dan komt jouw website in de niet betaalde resultaten hoger. Heeft SEO alleen te maken met zoekwoorden? SEO is iets meer dan dat. SEO heeft te maken met de zoekwoorden en informatie wat de website levert en de snelheid en locatie van de website. Een snelle website is fijn voor een bezoeker en fijn voor de zoekmachine.

 

De locatie van de website is best wel belangrijk. Als de website gehost wordt in bijvoorbeeld Canada en een Nederlandse bezoeker bezoekt de website dan duurt het langer voordat de inhoud zichtbaar is dan een in Nederland gehoste website.

 

Website verhuizen slecht voor SEO score?

Maar is een website verhuizen slecht voor SEO? Dat is variabel. Zolang de nieuwe host sneller is, en of gelijk, zal er niet heel veel veranderen. En IP adressen? Zoals eerder besproken zijn IP adressen regionaal gebonden. Dat kan dus betekenen dat wanneer de server een IP heeft uit bijvoorbeeld Azië, dat de DNS uit Azië gebruikt kan worden om een connectie te leggen tussen de bezoeker en de server. En dat betekent dat wanneer de zoekmachine een Nederlandse website bezoekt en deze een IP uit Canada heeft, de zoekmachine dan in verwarring raakt waardoor de SEO score slechter uit kan vallen.