Ga naar Adeko Promotional Products
Adeko Promotional Products

Adeko is sinds 1994 actief in de promotionele branche. Je kunt bij ons terecht voor alle promotieartikelen zoals bijvoorbeeld bedrijfs- en promotiekleding, relatiegeschenken, premiums en zelfs voor je drukwerk. Kortom, voor alles waar een logo op moet, is Adeko jouw partner!

Google Material Design

Er is altijd al een standaard geweest voor webdesign. In het prille begin hing dit voornamelijk af van het beperkt aantal mogelijkheden die developers tot hun beschikking hadden. Tegenwoordig is de enige limiet waar we tegenaan kunnen lopen onze vindingrijkheid. Maar tot een uniek concept komen hoeft niet te betekenen dat het gebruiksvriendelijk is.

UX (User Experience) is vrijwel het belangrijkste aspect van webdesign. Een ontwerp kan nog zo mooi zijn, als het niet gebruiksvriendelijk is zal het niet aanslaan. Daarom is Google gekomen met een concept genaamd Google Material Design. Een concept waarbij elk visueel element van websites en apps is uitgedacht voor een optimale UX.

Google Material Design is zo genoemd omdat elementen worden behandeld als echt materiaal. Oppervlak, diepte, schaduw, beweging en meer zijn allemaal aspecten die invloed hebben op hoe realistisch elementen overkomen. Elementen moeten bekend of vertrouwd zijn en dat is niet het geval als ze onrealistisch zijn.

Google heeft een gedeelte van zijn website toegewijd aan deze doelstellingen, tips en voorbeelden van elke situatie om duidelijk te maken hoe je als designer of developer voor een optimale UX kan zorgen. De documentatie is zo uitgebreid dat het zeker de tijd en moeite waard is om te lezen.