Ga naar Adeko Promotional Products
Adeko Promotional Products

Adeko is sinds 1994 actief in de promotionele branche. Je kunt bij ons terecht voor alle promotieartikelen zoals bijvoorbeeld bedrijfs- en promotiekleding, relatiegeschenken, premiums en zelfs voor je drukwerk. Kortom, voor alles waar een logo op moet, is Adeko jouw partner!

Monochroom Design

Wat is een monochroom design?

Een monochroom design bestaat simpelweg uit slechts 2 kleuren in diverse gradaties. Ontwerpers gebruiken deze kleuren combinatie omdat het rustig en chic oogt. Dit geeft het dan ook een zakelijke uitstraling. Je ziet dit vaak terugkomen op je telefoon of tablet bij diverse apps. Het is zeer gebruiksvriendelijk als het goed wordt toegepast en dus perfect voor de gebruiker.

Waar wordt een monochroom design bij gebruikt?

Een monochroom design wordt vaak gezien bij online tools die vaak gebruikt bijvoorbeeld bij agenda’s. Ook zie je het vaak terugkomen in apps voor de smartphone of tablet of in een flat-design. De kleuren geven de mogelijkheid om belangrijke zaken goed op te laten vallen. Hierdoor krijg je een overzichtelijke pagina op je scherm. Dit is belangrijk voor de gebruiker omdat die vaak te druk is en geen geduld heeft om te gaan zitten zoeken naar wat hij daadwerkelijk nodig heeft.

Wanneer is het wel of niet van toepassing?

Voordat u meteen begint met dit design toe te passen aan uw eigen website of app moet u eerst nagaan of het wel van toepassing is voor uw ontwerp. Als u deze kleurencombinatie toepast op een ontwerp waar het niet bij staat kan het al heel snel fout gaan. Ook moet u nagaan of het dan nog wel een functie heeft. Het wordt voornamelijk gebruikt om mensen een goed overzicht te geven en niet om ze te imponeren. Dit is waar een eigenaar van een website soms aan denkt en daardoor het echte doel kan vergeten namelijk het lokken van bezoekers. Houd dit dan ook goed in uw achterhoofd voordat u een keuze maakt. Uiteraard wilt Adeko u daar graag bij helpen en/of adviseren.