Ga naar Adeko Promotional Products
Adeko Promotional Products

Adeko is sinds 1994 actief in de promotionele branche. Je kunt bij ons terecht voor alle promotieartikelen zoals bijvoorbeeld bedrijfs- en promotiekleding, relatiegeschenken, premiums en zelfs voor je drukwerk. Kortom, voor alles waar een logo op moet, is Adeko jouw partner!

PrestaShop 1.7 gereleased!

PrestaShop 1.7 gereleased! Eén van de meest populaire ecommerce platformen van deze tijd, heeft op maandag 7 november 2016 een nieuwe versie uitgebracht. PrestaShop 1.7 brengt een aantal grote veranderingen met zich mee die invloed zullen hebben op alle gebruikers.

Nieuw framework

De architectuur van PrestaShop 1.6 en versies daarvoor is aan het verouderen. Om werk te besparen en meer focus te kunnen leggen op kernfuncties van PrestaShop, zullen een aantal pagina’s vanaf PrestaShop 1.7 gebruik maken van Symfony. Symfony is een open-source PHP framework. Dit zal het werk gemakkelijker maken voor developers en zeker voor PHP developers die nog weinig ervaring hebben met PrestaShop. Voorlopig zullen enkel twee back-end pagina’s gebruik maken van Symfony, namelijk: de Product pagina en de Modules pagina.

Thema’s

Eén van de grootste veranderingen die PrestaShop 1.7 introduceert, is het feit dat thema’s compleet anders opgebouwd zijn. Thema’s gebruiken nu één core JavaScript bestand i.p.v. tientallen bestanden. Dit zal niet alleen invloed hebben op de snelheid, maar ook op het kunnen uitbreiden van webshops.

Default Theme en Starter Theme

PrestaShop 1.7 ondersteund twee nieuwe standaard thema’s met het doel om aangepaste thema’s efficiënt en snel neer te kunnen zetten: het ‘Default Theme’ en het ‘Starter Theme’.

Het Default Theme is een schone basis waar in principe iedereen een webshop mee kan opzetten. Het maakt standaard gebruik van Bootstrap en heeft een simpele en strakke vormgeving.

Het Starter Theme is voornamelijk gericht op developers. Het maakt standaard geen gebruik van Bootstrap en heeft geen vormgeving. Dit is gedaan om developers niet te beperken tot de keuzes die PrestaShop maakt.

Modules

Modules van versie 1.6 zullen over het algemeen nog werken in PrestaShop 1.7, er is alleen wel een kans dat kleine aanpassingen gedaan moeten worden om de gewenste weergave (terug) te krijgen. Daarnaast is de API voor online betaling veranderd om te voldoen aan de voorwaarden die Duitsland stelt. Bestellingen via PrestaShop moeten de wetten van elk land respecteren en omdat Duitsland de strengste voorwaarden heeft, worden deze vanaf versie 1.7 gehanteerd.

Conclusie: updaten of niet?

Thema’s die gemaakt zijn voor PrestaShop 1.6 of eerder, zullen aangepast moeten worden vóór ze in PrestaShop 1.7 te gebruiken zijn. Afhankelijk van het thema kan het veel werk kosten om een thema compatibel te maken met versie 1.7.

Het updaten naar versie 1.7 zal hoogstwaarschijnlijk niet vlekkenloos verlopen, maar laat dit je niet weerhouden. Wat bestaande thema’s betreft, is het een goed idee om te wachten tot bepaalde modules zijn aangepast voor versie 1.7. Daarbij zal versie 1.6 nog een aantal maanden beveiligingsupdates ontvangen, dus is er nog geen haast. Wat nieuwe thema’s betreft, zullen developers veel voordeel hebben aan de veranderingen die PrestaShop 1.7 met zich mee brengt.

De volledige lijst met aanpassingen kunt u vinden op build.prestashop.com.
Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Fout: Contact formulier niet gevonden.